Haaland med hat-trick - Bare ett skritt unna å bli Norges toppscorer gjennom tidene

I vennskapskampen mot Kosovo scoret Erling Haaland hat-trick, og hjalp Norge til en 3-0 seier. Dette økte hans totale antall mål for landslaget til 30. Han er nå bare tre mål unna å tangere rekorden til Norges historiske toppscorer Jørgen Juve, som satte denne rekorden før andre verdenskrig. Dessverre klarte ikke Norge å kvalifisere seg til EM 2024, da de havnet seks poeng bak Skottland i gruppe A.

Selv om Norge ikke kvalifiserte seg til EM, nådde Haaland, som spiller for Manchester City, en personlig milepæl. I kampen som ble spilt i Oslo, scoret han sitt 30. mål på 32 landskamper, noe som viser hans imponerende scoringsfrekvens.

Allerede etter 15 minutter headet Haaland inn sitt første mål. David Møller Wolfe sendte en presis ball inn i boksen, og Haaland overmannet forsvaret og satte ballen i nettet. Dette var hans første mål for landslaget siden Norge slo Kypros 4-0 i oktober i fjor.

Ved pause ledet Norge 1-0. Etter pausen fortsatte laget til Ståle Solbakken å være tålmodige, og i det 70. minuttet økte de ledelsen. Antonio Nusa brøt raskt gjennom og sendte ballen til Haaland, som rolig satte den i mål.

Bare fem minutter senere samarbeidet Haaland med Aaron Dønnum, som resulterte i et enkelt mål for Haaland. Dette fullførte hans tredje hat-trick for landslaget, og hans 22. hat-trick i karrieren.

Med dette målet er Haaland bare tre mål unna å bryte rekorden til Norges toppscorer gjennom tidene. Jørgen Juves rekord på 33 mål står foran en utfordring. Norge skal møte Danmark den 8. juni.