Skottland 1-1 Sveits, har fortsatt håp om å gå videre til knockout-stadiet

Skottlands kaptein Andy Robertson berømmet sterkt modenheten og motstandskraften laget viste i den andre kampen i europacupen i 2024. Etter et 1-5 tap mot Tyskland i den første kampen, viste Skottland sin sanne styrke i en 1-1 uavgjort med Sveits, og beholdt håpet om å kvalifisere seg fra gruppen. Så lenge de slår Ungarn i neste kamp, ​​vil Skottland sannsynligvis gå videre til knockout-stadiet.

I denne kampen viste det skotske laget sitt potensial. Kort tid etter åpningen scoret Scott McTominay et mål for Skottland og fikk en drømmestart. Den sveitsiske stjernen Xherdan Shaqiri utnyttet imidlertid en feil av Tony Ralston og utlignet i første omgang med et herlig langskudd.

Robertson vek ikke unna feilen i intervjuet etter kampen, men han foretrakk å understreke lagets positive prestasjoner. Han påpekte at til tross for feilen, spilte Ralston veldig bra i den påfølgende kampen, og prestasjonen til hele laget i andre omgang var også meget tilfredsstillende. Robertson mener at Skottland spilte mye bedre i denne kampen enn i den første kampen mot Tyskland, og viste mer offensivitet og initiativ.

Hovedtrener Steve Clarke beklaget Ralstons feil, men han aksepterte også resultatet av å bli straffet av motstanderen for en liten feil. Han påpekte at hvis denne muligheten falt til andre sveitsiske spillere, ville den kanskje ikke blitt scoret, men Xherdan Shaqiri benyttet muligheten, som var en del av spillet.

Skottland møter Ungarn på søndag, og denne kampen er avgjørende for deres avansement. Hvis de kan vinne, forventes de å gå direkte inn i de 16 siste som nummer to i gruppen, og selv om de er tredje i gruppen har de en sjanse til å gå videre. Robertson sa at laget må gjenopprette sin fysiske form så snart som mulig for å forberede seg til denne avgjørende kampen.

Unge Billy Gilmore presterte bra i kampen og viste stor modenhet. Han sa etter kampen at laget viste den sanne skotske ånden i dette spillet, aktivt kjempende og full av lidenskap, og svarte på noen kritikk etter den første kampen.

Totalt sett viste det skotske laget sin styrke og besluttsomhet i kampen mot Sveits, noe som setter dem i en god posisjon til siste kamp mot Ungarn i gruppespillet. Laget er fullt av selvtillit i fremtiden og ser frem til å oppnå bedre resultater i Europacupen.